1 teljes csirkemell filé
előre szeletelt trappista sajt
zsemlemorzsa
1 db tojás
fűszersó
olaj
Ezt az egyszerű ételt még a konyhában kevésbé járatosak sem ronthatják el.
A mellfilét hosszában ketté vágjuk, hogy kettő szép tenyérnyi felület legyen belőle. Ezeket kicsit vékonyabbra klopfoljuk, majd a sajtokat rátéve együtt felgöngyöljük a kettőt. A tojásba belekeverek egy kevés Kotányi csirkefűszersót, és tejfölt, ebbe teszem a felgöngyölt csirkét, majd a morzsába. Ezek után forró olajban gyorsan kisütöm, magas lángon.
Ezek után megeszem.
Ha marad még tojás, mert kettő tojást törtél fel, lisztet, (fagyasztott, apróra vágott) zöldséget bele, csipet fűszersót és kb. fél deci vizet, összegyúrva tésztává, olajban kisütve ez a köret (tócsni) is pillanatokon belül elkészül.