HTML

receptjeim

A két szakácskönyvemből csak az egyik ér valamit. De ez a jobbik a flancosabb. A másikba cetliket dugdosok a megfelelő kajákról. Ez nem mehet tovább. Leírom blogba, hogy ne vesszenek el a cetlik.

Friss topikok

Linkblog

túrós fánk

2010.12.09. 14:24 Zsembibaba

250 g túró

4 db tojás

1 csapott kávéskanál sütőpor

20 g cukor vagy 60 g szőlőcukor

90 g liszt

csipetnyi só

Mindezt összekeverem, 5 percig állni hagyom, hogy összeérjen a tészta. Ha a sütő 6 fokozatos, akkor a felhevített olajat 2-es lángon hagyva kisütöm a fánkokat. 2-3 centi átmérőjű adagokat tegyünk az olajba, mert megdagad a tészta sütés közben. A tepsiben minimum 1 centi magas legyen az olaj, hogy jól, leégés nélkül süljön meg a fánk. Nagyon gyorsan készen van a tészta is, és hamar kisül aranybarnára a fánk is.

Forrón meg lehet szórni porcukorral, szőlőcukorral, akkor hozzátapad, és finomabb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cetlirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr982504411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása