HTML

receptjeim

A két szakácskönyvemből csak az egyik ér valamit. De ez a jobbik a flancosabb. A másikba cetliket dugdosok a megfelelő kajákról. Ez nem mehet tovább. Leírom blogba, hogy ne vesszenek el a cetlik.

Friss topikok

Linkblog

dödölle - ahogy anyám csinálja

2011.03.14. 16:06 Zsembibaba

Krumpli

liszt

hagyma

olaj

Három fej hagymát apró kockára vágok, és enyhén üvegesre sütöm kis oliva olajon. Közben a feldarabolt krumplit sós vízben megfőzöm.

Három személyre elegendő egy literes lábosban apróra vágott krumpli, úgy, hogy a lábos háromnegyede van tele.

A forró, főtt burgonya 3/4-e legyen csak vízben, amikor megtöröm a krumplit és a liszttel összekeverem - forrón kell a lisztet belekeverni, hogy szaggatható legyen, míg elválik a lábostól. Nem szabad túl sok lisztet beletenni, mert rosszabb lesz az íze. A tepsibe kis adagokba kell belepakolni a kész masszát.Az olajos hagymát nem a tetejére, közé kell önteni a kiszaggatott darabkáknak, majd fólia alatt megsütni, majd fólia nélkül megpirítani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cetlirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr632738821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása