1 kg liszt
kb. 1/4 liter langyos víz egy csapott evőkanál sóval elkeverve.
2 dk élesztő -az a kis csomag amit itthon is lehet kapni.
A lisztet át kell szitálni, ezáltal olyan laza lesz, és az egészet jól
ki kell dolgozni, úgy hogy a kezedtől elváljon a tészta. Ha ez megvan
akkor szoba hőmérsékleten legalább egy órát, de lehet másfél is
pihentetni kell. A tésztának közepes keménységüknek kell lenni.
Ha szépen megkelt akkor újra össze kell gyúrni és egy konyharuhával
kibélelt edényben, letakarva tovább kell pihentetni kb. 1/2 órát ,de
ekkor már a sütőt be kell kapcsolni közepes hőmérsékletre, hogy amikor
be rakod sülni akkor már jó át legyen melegedve. Amikor a félóra
letelt akkor egy lapos tesibe ahová a kenyér kerül egy kis lisztet
kell szórni és erre kell rá borítani a kenyeret. A kenyér tetejét egy
kis vizes kézzel át kell simítani és késsel enyhén be vágni, így
amikor sül nem reped szét. Amikor a sütőbe kerül akkor lehet egy
kicsit alacsonyabb hőmérsékletre venni,hogy jól átsüljön a belseje is.
Amikor megsült és kiveszed a sütőből konyharuhába kell tekerni akkor
nem lesz olyan kemény a héja.
kenyér
2010.09.28. 15:42 Zsembibaba
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://cetlirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr512329813
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.