HTML

receptjeim

A két szakácskönyvemből csak az egyik ér valamit. De ez a jobbik a flancosabb. A másikba cetliket dugdosok a megfelelő kajákról. Ez nem mehet tovább. Leírom blogba, hogy ne vesszenek el a cetlik.

Friss topikok

Linkblog

rakott kifli

2010.09.28. 09:02 Zsembibaba

10 kifli

másfél, 2 liter tej

6 tojás

1.  tojás sárgáját 2-3 kanál cukorral elkeverem, majd hozzáöntöm a hideg tejet

2, fele kiflit beleáztatom tejbe, de ne ázzon át teljesen, épp csak belemártom, majd kiveszem.

3. A jénai tál alját kirakom tejes kiflivel, majd ráteszek egy sor almát, és a maradék kiflit a tetejére.

4. Lefedem, fóliával, vagy a jénai tetejével (ha van)

250 fokon egy órát sütöm. Ha bugyborékol, akkor már jó a süti. Hajlamos az alma leve kifolyni forrás közben, ezért a sütő aljába is érdemes fóliát tenni.

5. ha kész, levesszük a tetejérőla  fóliát, barnára pirítjuk a tetejét (kb 5 perc), majd meghintjük kakaóval, ráönjük a felvert tojásfehérje habot, és azt is pár perc alatt készre sütjük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cetlirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr682328798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása